ETUSIVULLE

ReiluMedia 
+ toimii maahanmuuttajien tasa-arvon puolesta mediassa

Haluamme lisää
+ reilusti tehtyjä uutisia ja reportaaseja maahanmuuttajista
+ näkyvyyttä maahanmuuttajille median kaikenlaisissa jutuissa
+ työtä uussuomalaisille journalisteille

Ota yhteyttä:
+ reilumedia@kaapeli.fi

© Tekijät

Pakolaisaiheinen kirjoituskilpailu
journalistiopiskelijoille


Helsinki (07.04.2009) Ihmiset liikkuvat maiden rajojen yli hyvin monista syistä. Jotkut etsivät parempia työllisyysmahdollisuuksia tai parempaa tulevaisuutta. Osa jättää oman maansa pakon edessä paetessaan sotaa tai vainoa.

Mielikuvat pakolaistulvista voivat johtaa maahantuloehtojen kiristämiseen. Sen myötä pakolaisten turvallisuustarpeet voivat jäädä huomaamatta.

Millaisia esteitä turvapaikanhakijat kohtaavat? Saavatko turvapaikan ne, jotka sitä tarvitsevat? Miten heidät kohdataan? Ovatko turvapaikanhakijat tervetulleita?

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n Pohjoismaiden ja Baltian toimisto julistaa pakolaisaiheisen kirjoituskilpailun. Kilpailu on avoin journalistiopiskelijoille kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Jokaisesta maasta
valitaan yksi voittaja, jonka artikkeli julkaistaan maan päälehdessä. Suomen voittajan kirjoitus julkaistaan Helsingin Sanomissa kesäkuussa 2009.

”Pakolaiset ovat lähteneet pakoon jotakin, jota eivät enää kestä. Suomalaisten kannalta pakolaiset ovat paitsi pakolaisia myös mahdollisia maahanmuuttajia. Pakolaisista pitää kirjoittaa, jotta osattaisiin toimia inhimillisesti ja viisaasti”, sanoo Helsingin Sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen.

”Paras kirjoitus julkaistaan, mutta voihan olla, että useampi juttu päätyy lehteen. Se riippuu ihan millaisia juttuja kilpailuun tulee.”

Artikkelin otsikon voi valita itse. Näkökulma voi olla joko paikallinen tai maailmanlaajuinen, mutta sen on liityttävä kilpailun teemaan Pakolaiset porteillamme - Miksi täällä?

Artikkeli on myös kirjoitettava kunkin maan kielellä eli Suomessa suomeksi.

Koko kilpailun voittaja pääsee UNHCR:n lehdistömatkalle syksyllä 2009.
Lisää tietoa kilpailusta sekä ilmoittautumisohjeet sivustosta Why are they here?
 Kohdassa Rules kerrotaan tekijänoikeuksista ja kilpailun muista säännöistä, joihin osallistumista harkitsevien kannattaa tutustua huolellisesti.

Kilpailuun osallistumisen deadline on 8. toukokuuta 2009.

ETUSIVULLE